Több üzletét is bezárja a Tesco

Hivatalosan is bejelentette a Tesco, hogy bezárja 13 üzletét Magyarországon, többek között az abonyi és nagykátai boltokat. A boltbezerások több mint 500 dolgozót érintenek

T

A Tesco bezárja 13 üzletét Magyarországon február 4-én. A cég közölte: a áruházak bezárása azt a célt szolgálja, hogy a magyarországi Tesco hosszú távon, a változó kiskereskedelmi környezethez és vásárlói szokásokhoz igazodva működhessen. A boltbezerások több mint 500 munkatársat érintenek. A Magyar Nemzet szerint 564 dolgozóról van szó, a lap szerint főleg a kisebb üzleteit zárja be a cég, vagyis Tesco Expresseket és S-Marketet.

Február 4-től az alábbi üzleteket zárják be:

tesco lista

Forrás: napi.hu

Tesco a döntéséről tájékoztatja az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbbiakkal a jogszabályokban rögzített 7 nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat. Kiemelték: számunkra most az a legfontosabb, hogy az érintett áruházakban dolgozó munkatársaiknak a Tescón belül találjanak más munkalehetőséget.
A közleményből kiderül, hogy a boltbezárások oka a kiskereskedelmi láncokat érintő kormányzati akciók – igaz, a Tesco nem fogalmaz ilyen élesen. Ezt írják: “az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata.”