Téli Sportágválasztó vasárnap a Városligetben

Vasárnap kerül sor a “Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is!” elnevezésű eseményre a Városligeti Műjégpályán.

 

A Nagy Sportágválasztó szervezőirodája az Országos Egészségfejlesztési Intézettel közösen rendezi meg az eseményt. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a műjégpálya elkerített, 2000 négyzetméteres jégfelületén és a mögötte elhelyezkedő gyakorló jégpályán kipróbálható lesz a korcsolyasportok mellett a jégkorong, a curling, a bandy (jéglabda), a bob, a szánkó, a szkeleton és a jégvitorlázás. A jégpályák mögött 10 ezer négyzetméteres betonozott felületen műanyag-pályákat telepítenek, ezeken a sízéssel, a hódeszkázással, a sífutással, a sílövészettel és a kutyaszánhúzással ismerkedhetnek az érdeklődők, s a világon elsőként bemutatkozik jégkorfball is.
A sportágak tesztelésében sportszakemberek és edzők segítik a látogatókat, az eseményen neves sportszemélyiségekkel is együtt lehet majd sportolni, így például Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázóval, Engi Klára világ- és Európa-bajnoki negyedik jégtáncossal, Szuper Levente jégkorongkapussal, vagy Pulai Imre olimpiai bajnok kenussal, jelenlegi szánkóssal. Utóbbi elmondta, a nyári sportágválasztóval ellentétben olyan bobot hoz, amelyen nem kerekek, hanem korcsolya lesz.
Egy sátorba kitelepül a kajak-kenu szövetség is ergométerrel és olyan klasszis versenyzőkkel, mint Paksy Tímea, Szabó Szilvia, Hüttner Csaba és Csabai Edvin.
A Téli Sportágválasztó csatlakozott a nemzetközi World Snow Day elnevezésű kampányhoz, amelyre a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) égisze alatt negyedszer kerül sor. Ennek keretében idén a világ csaknem 40 országában lehet egyszerre kipróbálni a téli sportokat.
TSV_A3-körülvágott-e1419864891429A rendezvényre – amely 10 órától 20 óráig tart – a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az előzetes regisztrációk alapján 8-10 ezer résztvevővel számolnak.