Hamarosan az teljes M0-ás körgyűrű fizetőssé válik

Az M0-s uniós pénzből épült három szakaszáért egyelőre nem kell fizetni, de ha lejár a EU-s kötelezettség, akkor azok is fizetősek lesznek mondta el Fónagy János államtitkár.

m0 vecsés
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium politikai államtitkára, Fónagy János szerdán este az ATV műsorában elmondta: nincsenek elkerülő utak Magyarországon, az M0 is egy gyorsforgalmi út, ezért azok fizetőssé tétele logikus lépés.Régóta gondolkodtak az útdíjak bevezetéséről, de komoly igény erre csak novemberben merült fel, vagyis alig pár hét alatt dolgozták ki a részleteket. Fónagy szerint ennek ellenére születtek komoly háttértanulmányok, de ezek nem lehetnek nyilvánosak azzal az indokkal, hogy végül elvetett ötletek is szerepelnek bennük.

Az M0-s egészét azért nem tették most fizetőssé, mert az uniós pénzből finanszírozott szakaszok esetében erre nincs lehetőség. Viszont amint lejár az uniós kötelezettség, ezek is fizetősek lesznek ? ismerte el Fónagy. A szerződések egy-három éven belül kifutnak, így 2018-ra már a teljes M0-s fizetős lehet a tervek szerint.