Bronzérem az idei első nemzetközi boksztornán

2015. január 11-16. között 18 ország 172 ökölvívójával rendezték meg az idei év első fontos női ökölvívó versenyét a vajdasági Szabadka város sportcsarnokában.

Fotó: Seres Attila

Fotó: Seres Attila

A legnagyobb csapattal a kazah válogatott érkezett, ők 57 versenyzőt mérlegeltek be az első napon, de az oroszok és az indiaiak is népes csapattal vettek részt a viadalon. Az indulók között kínai és dominikai versenyzők is voltak. A magyar válogatott idén az utánpótláskorú versenyzőkkel vett részt a tornán. A csapatot 6 junior és 6 ifjúsági versenyző alkotta.

A vecsési csapatot a junior Uhrin Csenge képviselte.
Csenge első alkalommal volt a magyar válogatott tagja, így a tatai olimpiai központban is először járt, ahol 1 hetes felkészítésen vett részt a verseny előtt. A versenyen Csenge az elődöntőben a szintén magyar Kondákor Emíliával csapott össze, a mérkőzést szoros pontozás után a rutinosabb kanizsai lány nyerte. Csenge így megszerezte első nemzetközi érmét, valamint a vecsési csapat első nemzetközi eredményét 2015-ben.

A tábor és a nemzetközi versenyen való részvétel lehetősége nagy lendületet adott fiatal ökölvívónknak, aki azóta még tudatosabban készül a következő megmérettetésekre.

www.vecsesbox.hu