Hétfőn többször is lezárják a gyorsforgalmi utat

Delegáció közlekedése miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek hétfőn Budapest több kerületében. A repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat délelőtt és késő délután is lezárják  – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

bmw_rendormotor_motorosrendorok

A közlemény szerint az I., V., VI., VII., VIII., IX. X., XVIII. és XIX. kerületben kell forgalomkorlátozásokra számítani, többek között a délelőtti órákban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérról a belvárosba tartó szakaszon, később az Alkotmány utcától a Várba tartó, illetve a Várból a Bródy Sándor utcába vezető útvonalon, valamint a kora esti órákban a Károly körúttól a reptérig tartó útvonalon.

Szakaszosan és időszakosan lezárásra kerül:

  • 2015. február 2-án 10 óra 45 perctől 12 óráig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2 ? 4. számú főút ? Ferihegyi repülőtérre vezető út ? Gyorsforgalmi út – Üllői út ? Kálvin tér ? Múzeum körút ? Károly körút ? Bajcsy-Zsilinszky út ? Alkotmány utca,
  • 2015. február 2-án 18 órától 19 óráig Budapesten a Károly körút ? Múzeum körút ? Üllői út ? Gyorsforgalmi út – Ferihegyi repülőtérre vezető útBudapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2 útvonal.

Az érintett kerületekben már vasárnap reggel 6 órától hétfő este 20 óráig tilos megállni számos útszakaszon, a pontos helyszínekről a police.hu oldalon tájékozódhatnak az autósok. A megállási tilalommal érintett helyekről ebben az időszakban a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gépjárműveket elszállíttatja. A tulajdonosok, illetve az üzembentartók az elszállított autóikat a parkolási hely 500 méteres körzetén belül, vagy a Dózsa György út Verseny utca és Ifjúság utca közötti szakaszán találhatják.
Az elszállított járművekről a rendőrség a 06-1-267-4673 városi számon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-200-266 zöld számon ad tájékoztatást.
A rendőrség egyúttal az kéri, hogy hétfőn lehetőség szerint a tömegközlekedést válasszák az emberek.

A közösségi közlekedésben is változások várhatóak hétfőn

A BKK külön felhívta a délelőtt, illetve késő délután a Liszt Ferenc Repülőtérre utazók figyelmét, hogy a szokásosnál legalább egy órával korábban induljanak el, hogy biztosan elérjék járatukat, mivel az adott időszakban egy-egy órán keresztül nem éri el a repteret a 200E autóbusz. Azt javasolják: aki teheti, lehetőség szerint használja a kötöttpályás közösségi közlekedési vonalakat, főképp az utasforgalom függvényében a szokásosnál sűrűbben közlekedő metróvonalakat, valamint 4-es és 6-os villamost.
A nap folyamán időszakosan változások várhatóak a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, az 5-ös, 7-es, 8-as, 9-es, 16-os, 107-es, 110-es, 112-es, 133-as, 178-as, 200E, 233-as, 239-es autóbusz, a 72-es, 73-as, 74-es trolibusz, valamint a Sikló menetrendjében.
A forgalomkorlátozások miatt módosuló járatokról a főbb közlekedési csomópontokban, a megállókban munkatársaik személyesen is adnak információt, de azt kérik, indulás előtt tájékozódjanak az utasok a közlekedési változásokról a BKK honlapján, illetve a BKK Info alkalmazás segítségével.
Azt írták: a BKK honlapján, a www.bkkinfo.hu oldalon, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.