Baleset miatt áramszünet van Pilisen

Körülbelül öt-hatszáz pilisi lakásban nincs áram, mert hétfő hajnalban egy villanyoszlopnak ütköző kisbusz megrongálta a vezetékeket. A 4-es főutat időközben megnyitották – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője .

 

Illusztráció

Illusztráció

 

Csámpai Attila elmondta, hogy Pilis településen a 4-es főút és a Rákóczi út kereszteződésében olyan erővel rohant a villanyoszlopnak egy kisbusz, hogy a jármű kigyulladt, majd kiégett. Az oszlop leszakadt vezetékei a 4-es főútra estek, emiatt 5-600 fogyasztónál, a település tanyavilágában jelenleg sincs áram – pontosította a korábbi, ezer fogyasztóról szóló információt a szóvivő.
Az áramszolgáltató dolgozik a hiba elhárításán, de a munka még órákig eltarthat. A katasztrófavédelem jelzésére a pilisi önkormányzat addig is saját épületében biztosít melegedőt a rászorulók számára – tette hozzá Csámpai Attila.
A 4-es főúton befejeződött a helyszínelés, véget ért az útzár – közölte honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Este 18 óra után ismét van áram abban a körülbelül ötszáz-hatszáz pilisi lakásban, ahol a hajnali baleset miatt nem volt a szolgáltatás. Az elektromos hiba kijavításának idejére a pilisi önkormányzat saját épületében biztosított melegedőt a rászorulóknak.