Illegális dohánygyárat zártak be Vecsésen

Előzetes letartóztatásba kerültek azok a gyanúsítottak, akik egy vecsési üzemben gyártottak saját márkás cigarettát. A vámhatóság nyomozói 175 millió forint értékű dohányárut foglaltak le a helyszínen.

Az előzetes letartóztatásukról szóló döntésre várnak a gyanúsítottak - Fotó: Hegedűs Róbert/Magyar Hírlap

Az előzetes letartóztatásukról szóló döntésre várnak a gyanúsítottak – Fotó: Hegedűs Róbert/Magyar Hírlap

Egész századnyi pénzügyőr kísérte kedden a Budapest Környéki Törvényszék épületébe azt a tizenkét gyanúsítottat, akik az ellenük indított vizsgálat eddigi adatai szerint illegális dohányagyárat működtettek Vecsésen – írja a Magyar Hírlap.
A csoport tagjaira hétfőn csaptak le a városban a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai, akik két és fél millió szálnál is több cigarettára bukkantak a helyszínen és csaknem kilenc és fél tonna vágott dohányt is lefoglaltak
A gyanúsítottak között egy magyar, egy izraeli és tíz bolgár állampolgár van. A feltételezett elkövetők saját márkát is létrehoztak az áruból, amelyet a legális piacon nem ismert Golden Mountként forgalmaztak.
A nemrég kezdett nyomozás tegnapi adatai szerint a Vecsésen lefoglalt készlet értéke meghaladja a százhetvenötmillió forintot. A NAV vizsgálja a dohánytermékek eredetét, és a lehetséges értékesítői kört. A lap úgy tudja, hogy az ügyben emelkedhet az érintettek köre. A csoport tagjait előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.