Megzsarolták a volt munkáltatójukat – videó

Egy felsőpakonyi étteremnél elfogták azt a két férfit, akik volt munkaadójuktól több millió forint készpénzt követeltek.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Tivadar 37 éves és P. Antal 35 éves örkényi lakosok ellen.

B. Tivadar és 35 éves társa 2014 novemberében – egy kft. alkalmazásában ? állt munkába egy ócsa-alsópakonyi telepen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves gyanúsított több alkalommal arcon ütötte az egyik munkatársát, aki hangosan kritizálta a férfit. A vitát követően a sértett 2014. november 14-én elbocsátotta B. Tivadart az állásából. Ennek hatására P. Antal is otthagyta a munkát, aki korábban szintén megütötte a társa által bántalmazott munkatársukat.

Ezután – B. Tivadar bejelentése alapján – a telephelyen megjelent a munkaügyi hatóság és ellenőrzést tartott, majd a 37 éves férfi találkozót kért a volt főnökétől.  A két gyanúsított 2015. január 23-án egy felsőpakonyi vendéglőben találkozott korábbi munkaadójával, ahol az örkényi férfiak 2 millió forint készpénzt kértek a sértettől cserébe azért, hogy más hatóságoknál ne tegyenek bejelentést, továbbá feltételként szabták meg a telepen dolgozó három személy elbocsátását is. B. Tivadar a beszélgetés alatt folyamatosan behajtó múltjára hivatkozott és utalást tett arra, hogy számtalan ismerőse van, akiket mozgósítani tud. Ennek hatására a sértett 2015. február 2-án 15 óra körüli időben ismételten találkozott a 37 éves gyanúsítottal, akinek 100 ezer forint készpénzt adott át. A pénzátadást követően a Dabasi Rendőrkapitányság nyomozói B. Tivadart a helyszínen elfogták és lefoglalták tőle az átvett összeget.

A férfit a rendőrök – előállítását követően – gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására. Társa, P. Antal másnap önként megjelent a rendőrségen. A nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A két férfi ellen a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.