380 millió forintos szelektív hulladékgazdálkodási program indul

Hivatalosan is kezdetét vette a ?Gyáli Hulladékgazdálkodási Program? megnevezésű projekt a városban. A lakosság számára 8.000 darab, 240 literes hulladéktároló edényt biztosítanak majd a szelektív hulladék gyűjtéséhez, illetve 700 darab házi komposztáló edényt is kiosztanak.

Illusztráció

Illusztráció

A Gyáli Hulladékgazdálkodási Program részeként a huszonötezres lélekszámú városban megújul a hulladékgyűjtés rendje.
A kommunális, vegyes hulladék valamint a szelektíven gyűjtött és a biológiailag lebomló hulladék gyűjtésére is alkalmas, a hulladék tömörítésére képes gépjárműveket szereznek be. Megvásárlásra kerül három gyűjtőautó és egy komposztforgató gép.
Beszerzik a gyűjtéshez használatos chipeket és rádiófrekvenciás leolvasó berendezéseket, illetve az ezekhez használatos szoftvereket. A lakosság számára 8.000 darab, 240 literes hulladéktároló edényt biztosítanak majd a szelektív hulladék gyűjtéséhez, illetve 700 darab házi komposztáló edény is kiosztásra kerül.
A nyertes cég és Gyál Város Önkormányzata 2015. február 16-án a projektindító rendezvényen ünnepélyes keretek között írta alá a szerződéseket.
A dokumentumot Gyál Város Önkormányzata részéről Erős József alpolgármester és Rozgonyi Erik címzetes főjegyző, a nyertes Volvo Hungária Kft. képviseletében pedig Stelli Róbert látta el kézjegyével. A beruházás összköltsége 384,486 millió forint, melynek 95%-a Európai Uniós forrásból valósul meg.

www.gyal.hu