Gázolaj, kábítószer és lőfegyver egy vecsési házban – videó

Csaknem kétezer liter adózatlan gázolajat, 97 tő kannabiszt, valamint lőfegyvereket találtak egy vecsési házban és udvarán. A NAV ellenőreinek gyanús lett az udvarukon álló rengeteg üzemanyagtartály, becsöngettek és a házkutatás során találták meg az ültetvényt.A helyszínre érkező rendőrök több fegyvert is találtak és az ott lakók az áramot is lopták.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai február 6-án 11 óra körül műanyag tartályokra figyeltek fel egy vecsési ház udvarán. Házkutatást tartottak, a tartályokban nagy mennyiségű, kétes eredetű gázolajat találtak. Átkutatták a lakóházat is, amelyben egy növénytermesztő helyiségre bukkantak, ezért értesítették a rendőrséget.

A szellőztető- és fűtőberendezésekkel felszerelt szobában zöldellő, helyenként ember nagyságúra nőtt növényeket a botanikus szakértő elsődlegesen cannabisként azonosította. A növényekről lerítt, hogy szakértő kezek ápolták őket. A városban virágboltot üzemeltető P. Szilvia (38) és A. László (49) otthonában a helyszíni szemle során a zsaruk az egyik szekrényben egy 0.22-es kaliberű vadászpuskát találtak.

A nő azt állította, sem a hálószobából nyíló ültetvényről, sem párja ruhásszekrényének titkáról nem tudott. A jelentős áramfogyasztás ellenére a villanyóra számlálója meg sem moccant.  A feltételezett áramlopás miatt a zsaruk értesítették az áramszolgáltató munkatársait. A házkutatás során 97 tő cannabison és a hangtompítós vadászpuskán kívül  még egy maroklőfegyvert, 63 db éles lőszert és több doboz kannabisz vetőmagot, mobiltelefonokat, laptopot, valamint a növénytermesztéshez szükséges kellékeket ? hőmérőt, páratartalom-mérőt, levegőszűrőt, lámpatesteket és tápoldatokat ? találtak a rendőrök és a NAV munkatársai. A gázolajat a pénzügyőrök foglalták le, eredetét vizsgálják. A párt a vecsési járőrök előállították a Monori Rendőrkapitányságra.drog fű

 

? Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével gyanúsítjuk őket ? mondta Major Judit főhadnagy, a Monori Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának megbízott vezetője. ? A. László ellen lőfegyverrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult. Vizsgáljuk, milyen célból és mióta termesztették a lefoglalt növényeket, valamint lopás gyanúja miatt szakértőt rendeltünk ki az illegálisan vételezett áram mennyiségének megállapítására.

Kihallgatásuk után a gyanúsítottakat a zsaruk őrizetbe vették, a bíróság február 8-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A több mint fél millió forint piaci értékű gázolajat a pénzügyőrök lefoglalták, és költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A rendőrség kábítószer birtoklás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Fotók: NAV /Zsaru magazin