TEK akció Gyömrőn és Pestlőrincen – videó

A nyomozók Gyömrőn és Pestszentlőrincen elfogtak három férfit, akik az elmúlt hónapokban végigrabolták Budapest dohányboltjait, negyedik társukat még keresik.

A 24 éves tápiószecsői M. Gyula, a 33 éves mendei B. Sándor, a 35 éves tápiószecsői B. János és társuk Nemzeti Dohányboltokba jutottak be és tulajdonítottak el nagy mennyiségű dohányterméket, valamint az üzletekben lévő kasszát a benne talált készpénzzel együtt. A társaság tagjai a gyanú szerint a bűncselekményeket 2014 szeptemberétől Budapest IV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXII., és XXIII. kerületeiben követték el. A nyomozók megállapították, hogy a férfiak az elkövetésekhez egy olyan szürke színű gépkocsit használtak, amelyen más gépjárműről származó rendszámtábla volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói azonosították a négy gyanúsítottat, majd 2015. február 16-án egy betörést követően Gyömrő területén a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével elfogták M. Gyulát. A férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Szökésben lévő társai körözését a rendőrség 2015. február 16-án elrendelte, amelyről felhívást tett közzé.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának és Bűnügyi Főosztályának nyomozói a pestszentlőrinci rendőrökkel 2015. február 17-én megjelentek egy XVIII. kerületi családi háznál, mert gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a keresett személyek ott tartózkodnak. A házban a két férfi észrevette a rendőröket és megpróbált elmenekülni, B. Sándort egy komposztálóban, társát az ingatlan udvarán fogták el. A gyanúsítottakat a nyomozók előállították.

A három férfival szemben a további eljárást ? őrizetbe vételük mellett ? bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

M. Gyulát az illetékes bíróság 2015. február 18-án előzetes letartóztatásba helyezte.

körözés

A gyanúsítottak negyedik társát Földi Tibor 33 éves mendei lakost a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitánysága országos elfogatóparancs alapján továbbra is keresi.