Bajnok az U10-es vecsési focicsapat

Idén is megrendezésre került Egerben a két napos VII. Agriapipe Kupa Nemzetközi Utánpótlás Teremlabdarúgó Torna. A Ferihegy Akadémia Vecsés két csapattal is nevezett a  korosztályos 24 csapatból álló mezőnybe.

Eger215

Felső sor balró: Gruber Máté, Kiss Benedek, Berényi Erik, Pfeffer Gábor, Paulovits Olivér, Rajnai Péter; alsó sor balról: Finta Pál, Litz Ádám,Pfeffer Gábor, Zámbó Bence

A 2005-ös születésű csapatunk, az első napon közepes teljesítménnyel, ?B? csoport 3. helyezéssel zárta a napot. Másfél év elteltével sikerült a házigazda Plútó SE-t, hazai pályán legyőzni aminek nagyon örültünk.

A második napon az első elődöntő meccs győzelmével jutott tovább a csapatunk, majd a döntőbe jutásért a csoportbéli Kecskemét FC U10-s csapatával mérkőztünk ismét. A meccs végeredménye a szombatihoz végeredménnyel megegyezően, döntetlennel végződött (Vecsés-Kecskemét 0:0). A gól nélküli találkozó így hetes rúgásokkal dőlt el. A rájátszásban, a két csapat kapusa mutathatta meg, hogy mennyire felkészült.
4-4 büntető rúgásával, bravúros kapus teljesítménnyel (Vecsés-Kecskemét 2:1) sikerült megszerezni a győzelmet.

Így a döntőt az ?A? csoport első, a Szolnoki MÁV FC csapatával játszottuk. A finálét szép számú közönség tekintette meg megtelt a csarnok szülőkkel, gyerekekkel és sport szakemberek is figyelték a fiatalokat.
A mérkőzés végeredménye, Szolnok-Vecsés 1:2 lett, a dobogó legfelső fokára így a vecsési csapat állhatott az U10 korosztályban.

A mérkőzés végén fiaink összeölelkezve ? a szurkoló szülők taps viharának kíséretében ? büszkén harsogták: ?BAJNOK CSAPAT! BAJNOK CSAPAT?

Az eredményhirdetésen átvették az aranyérmeket és a kupát, valamint a korosztály legjobb mezőnyjátékosának járó különdíjat. A csapatból külön említést érdemel kapusunk, mivel a tornán kimagasló teljesítményt nyújtott, higgadt, magabiztos játékkal segítette a csapatot az elért eredményhez.

Fejes Attila vezetésével 2 éve, hogy ez a korosztály részt vesz a téli-nyári egri nemzetközi tornákon. két 4. és egy 2. helyezés után, végre sikerült nekik elérni azt amiért évek óta dolgoznak. Nagyon büszkének érzem magam, hogy az én kisfiam ebben a csapatban őrizheti a hálót!

Dobrovitz Erika