Eljárást indított a UPC 29-es körzete miatt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-vel (UPC) szemben, mert a szolgáltató a 29-es körzetben alacsonyabb színvonalú szolgáltatást nyújt magasabb áron. 

   hard-drive_crash 

A GVH hétfőn közölte, hogy február 20-án versenyfelügyeleti eljárást indított a UPC-vel szemben, mert nagyszámú fogyasztói jelzés alapján észlelte, hogy Monoron és környékén alacsonyabb színvonalú, azaz kisebb le- és feltöltési sebességű internet-szolgáltatást kínál magasabb előfizetői díjért az ország többi területéhez képest.
A versenyhivatal szerint a UPC ezzel feltételezhetően megsértette a versenytörvény gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.
A közlemény szerint az eljárás lefolytatását a közérdek védelme teszi szükségessé, figyelemmel arra, hogy a UPC magatartása széles fogyasztói kört érint, és jelentős számú piaci jelzés érkezett a GVH-hoz.
Hozzáteszik, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. A törvény szerint a GVH-nak 6 hónapja van az eljárás lefolytatására, és ez az időszak két alkalommal, további 6-6 hónappal meghosszabbítható.