Csaló csatornatisztítók járják a környéket

Elsősorban idős nyugdíjasokat megkárosító csalók bukkantak fel a térségben. Kötelező csatornatisztításra hivatkozva több tízezer forintot követelnek az elvégzett látszatmunkáért.

viz4-600x400

A Monori Rendőrkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy a 2015. március 10-én feljelentést tett egy időskorú monori asszony, mely szerint házánál megjelent három ismeretlen férfi, akik közölték vele, hogy kötelező csatornatisztítási munkálatokat kell végezniük. A sértett ennek hatására beengedte őket az ingatlanba, akik ott különféle tevékenységet végeztek és munkájukért a sértettől több, mint 80 ezer forint készpénzt kértek, melyet az idős asszony kifizetett.

A fenti események kapcsán a Monori Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az önkormányzat nem bízott meg egy vállalkozást sem csatornatisztítás elvégzésével. Amennyiben hasonló történettel keresik meg Önöket, az ismeretlen személyeket ne engedjék be az ingatlanba, továbbá ne fizessék ki részükre az irreálisan magas munkadíjat.

Kérjük, ilyen esetben azonnal értesítsék a Monori Rendőrkapitányságot a 107 vagy 112 segélyhívó telefonszámok valamelyikén.