Lelőtték a rendőrre támadó férfit Örkényben

Rendőri intézkedés közben fejszével rátámadt a körzeti megbízottra egy 37 éves férfi kedd késő este Örkény külterületén.

M
.

Önvédelemből, jogszerűen lőtt, s kézre célzott az a dabasi járőr, aki egy rá fejszével támadó férfivel szemben lépett fel kedd késő este Örkényben ? közölte a halállal végződő eset elsődleges vizsgálatának eredményét a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerda délelőtt az MTI-vel.Nagy Andrea tájékoztatása szerint az intézkedés alá vont férfi azért halhatott meg, mert a lövedék célt tévesztett, s a keze helyett a mellkasát találta el.
A szóvivő a rendelkezésre álló adatok alapján elmondta: amikor a Dabasi Rendőrkapitányság állományába tartozó négy rendőr intézkedni akart a körözött férfivel szemben, az fejszével támadt az egyik járőrre. A rendőr a támadás elhárítása érdekében szolgálati fegyverével a férfi kezére célzott lövést adott le, de a lövedék a mellkasán találta el. A lövés következtében a férfi életét vesztette.
A bűncselekmény helyszínén az éjszaka ügyészi részvétellel helyszíni szemlét tartottak, a rendőrre támadó férfi cselekményének kivizsgálására a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomozást rendelt el ? közölte Nagy Andrea.
Az elsődleges adatok alapján a rendőri fegyverhasználatra önvédelemből, jogszerűen került sor ? hangsúlyozta.
A nyomozást annak ellenére lefolytatják, hogy a gyanúsított meghalt. Ha kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy valóban bűncselekmény történt, s azt az elhunyt követte el, a haláleset miatt lezárják a vizsgálatot ? tette hozzá a szóvivő.