Elfogták a csaló csatornatisztítókat

A monori rendőrök két férfit elfogtak, harmadik társukat még keresik.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya H. Gyula 35 éves budapesti és S. Sándor 30 éves tápiószőlősi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított és harmadik társuk 2015. március hónapban több monori házba csöngetett be azzal az ürüggyel, hogy kötelező csatornatisztítási munkálatokat kell végezniük. Két idős sértett ennek hatására a férfiakat az ingatlanba beengedte, akik ott különféle tevékenységet végeztek és munkájukért az asszonyoktól jelentős összegű készpénzt kértek. Az idős személyek a munkadíjakat kifizették.

Egy harmadik esetet követően gyanússá vált a ház lakói számára a férfiak tevékenysége, ezért értesítették a rendőröket, akik 2015. március 18-án, a helyszínen elfogták H. Gyulát és S. Sándort. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a férfiak a csatornatisztítási munkát arra alkalmatlan eszközzel végezték és semmilyen megbízással nem rendelkeztek. A rendőrök a két férfit ? előállításukat követően ? gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók azonosították a gyanúsítottak harmadik társát, Sárosi János 33 éves tápiószőlősi lakost. A férfi felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a Monori Rendőrkapitányság a körözését rendelte el.

csaló

A Monori Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Sárosi Jánost látja vagy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Monori Rendőrkapitányságot a 06-29/410-726-os telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Kérjük továbbá, hogy akiknek a sérelmére Monoron a fent leírt módon bűncselekményt követtek el, jelentkezzenek az Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán személyesen, vagy tegyenek bejelentést munkaidőben a fenti telefonszámok valamelyikén.