Papst Hungary 4,5 millió eurós fejlesztést hajt végre Vecsésen – videó

A PAPST Hungary Kft több mint 4,5 millió eurós beruházással bővíti a vecsési gyártókapacitását és a bővítéssel mintegy 1200 munkahelyet teremt a városban.

A vecsési üzem látványterve

A vecsési üzem látványterve, grafika: EBM-PAPST Group

A német EBM-PAPST Group Magyarországon is bővíti a gyártókapacitását és több mint 1.3 milliárd Ft-ot fektet az új 7000 m2-es vecsési üzembe. Az épület alapkőletétele már megtörtént az építkezés hamarosan elkezdődik. Az első ütemben hétezer négyzetméter alapterületű új létesítmény jön létre: egy ötezer négyzetméteres gyártócsarnok és egy kétezer négyzetméteres raktár. Az építkezés várhatóan október végére fejeződik be. A második ütemben további 5 ezer négyzetméteres gyártócsarnok épül, ezt 2017-re tervezik
Az új üzemcsarnok mindenben megfelel a német energiahatékonysági normáknak, LED-es megvilágítással, hőszivattyúval korszerű, alacsony energiafenntartású modern üzemcsarnokot épít a német vállalat.a Mátyás utcában.
A Papst Hungary Kft. 1998 májusa óta működik, a német ebm-papst-csoport tagja. Az autóiparban mintegy 18 területen, például fedélzeti komputerekben, autóülésekben használják a termékeiket. A cég a német anyavállalaton keresztül beszállítója többek között a Mercedesnek. Alkalmazzák az általuk gyártott eszközöket a háztartási gépek, a telekommunikáció területén is. Ilyen ventilátorokat építenek be például az intelligens hűtőgépekbe, mobil átjátszó tornyokba, telefonközpontokba, felhasználják a szolártechnikában. A Papst Hungary a német anyavállalaton keresztül a világ számos tájára exportál..
A fejlesztésnek köszönhetően a cég a 2016-17-es üzleti évre 30 százalékos árbevétel-növekedéssel számol a legutóbbi lezárt, 2014-es évhez képest, a folyamat végére pedig összességében 60 százalékos növekedésre számítanak. A 2014 márciusában zárult üzlet évben a cég teljes árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot, 73,6 millió forint nyereség mellett.

Szlahó Csaba polgármester a 2015. március 24-i testületi ülésen jelentette be, hogy a Papst Hungary Kft. új gyártóüzemet létesít a városban. Erről a Williams Tv Vecsési Magazin című műsorában nyilatkozott:

Az új üzemcsarnok várhatóan az év második felében készül el.