Halálos baleset a gyorsforgalmi úton

Egy ember meghalt, többen megsérültek a reggeli balesetben a Ferihegyi gyorsforgalmi úton. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek, a forgalmat mindkét irányban a Gyömrői útra terelik. A balesetben a görög labdarúgó-válogatott tagjai sérültek meg.

Halálos baleset a ferihegyi gyorsforgalmi úton

Frontálisan ütközött két személyautó Budapest XIX. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, a Csévéző utcai felüljáró után. A balesetben egy ember életét vesztette, hárman pedig megsérültek.
A fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre részt venni a sérültek kiszabadításában és a műszaki mentésben, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A mentési munkálatok és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a gyorsforgalmi út érintett szakaszát.

Görög válogatott focisták a sérültek

Halálos baleset a ferihegyi gyorsforgalmi úton

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A görög labdarúgó-válogatott tagjai sérültek meg a Ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő reggel történt halálos balesetben – közölte a görög nagykövetség sajtóattaséja az MTI-vel.

Nikolaosz Vlahakisz elmondta: Vangelisz Morasz, Panajotisz Tahcidisz és Jannisz Fetfacidisz sérültek meg a balesetben. Mindhárman Olaszországban légióskodnak, ezért nem a csapattal utaztak, hanem külön taxival mentek.
Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az autóbaleset sérültjei közül három görög állampolgárt mentővel vittek a Honvédkórház sürgősségi betegellátó centrumába. Mindhárman fej- és lábsérüléseket szenvedtek. A vizsgálatok során megállapították, hogy ketten könnyebben sérültek meg, ők várhatóan délután elhagyhatják a kórházat. A harmadik sérült várhatóan estig megfigyelésre a kórházban marad – közölték.
A Görög Labdarúgó Szövetség szintén megerősítette: három játékosuk volt érintett a balesetben, s kórházba szállításukat követően kiderült, nem szenvedtek komoly sérüléseket, állapotuk kielégítő.

Feloldották az útzárat.

A helyszínelés idejére több órára mindkét irányban teljes szélességében lezárták a ferihegyi gyorsforgalmi utat. A forgalomkorlátozást 12 óra után feloldották, a gyorsforgalmi út mindkét irányba járható.