Vecsés 200 millió forintot tartott a Quaestornál – videó

Az önkormányzat közleményben tájékoztatja a vecsésieket, hogy a város 200 millió forintnyi állampapírt tartott a csődbe került Quaestornál.

 

pénz adósság

Vecsés Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Quaestor Értékpapír forgalmazási és Befektetési Zrt-től 2015. január 6-án három hónapra – 2015. április 6-ig terjedő időszakra ? átmenetileg szabad pénzeszközök terhére 200 millió forint értékben államkötvényt vásárolt.

Az államkötvényeken lévő garancia biztosíték arra, hogy a Quaestor Zrt. körül kialakult botrány ellenére a város befektetését visszakapja.

Vecsés Város Önkormányzata

Vecsés jegyzője és Szlahó Csaba polgármester a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának nyilatkozott:

Fővárosi főügyész: 160 milliárd forintnyi megvan a Quaestor-ügyben

Eddig 160 milliárd forintnyi vagyont sikerült lefoglalni a Quaestor-ügyben – közölte a Klubrádió műsorában szerda délután a fővárosi főügyész, emlékeztetve arra, hogy az ügyben tett feljelentés 150 milliárd forintról szól. További részletek említése nélkül Ibolya Tibor azt közölte, folyószámlák, értékpapírok, cégrészesedések, ingatlanok és ingóságok formájában sikerült lefoglalni ezt az értéket.
Hozzátette: a bizonyítást nagyban nehezíti, hogy a tranzakciókat kezelő rendszer manipulálható, a Kelernél lévő gyűjtőszámlák adatait nem lehet személyre lebontani, így értékpapírkód alapján kell majd elvégezni a munkát. “Eredményesek vagyunk, de ettől ez nem lesz még egy rövid eljárás” – jegyezte meg Ibolya Tibor. 
“Egyáltalán nem volt lassú ez az eljárás, a megalapozott gyanút alá kell támasztani bizonyítási eszközökkel” – válaszolta Ibolya Tibor az ezzel kapcsolatos riporteri felvetésre. Közölte: “az eljárás, amelyet eddig folytattunk, törvényes, megalapozott, időszerű és (…) eredményes”.