Több mint száz jogosítványt vettek el ittas vezetés miatt

Több mint száz jogosítványt vettek el a rendőrök ittas vezetés miatt a húsvéti ellenőrzéseken, csütörtöktől hétfőig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden.

A korábbi évek gyakorlata szerint a rendőrség 2015. április 2. és 2015. április 6. közötti időszakban közúti ellenőrzéseket tartott, melynek ideje alatt a hatóság munkatársai kiemelt figyelmet fordítottak az ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére és ezzel a balesetek megelőzésére. A húsvéti ünnepek alatt mindösszesen egy halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetben egy személy vesztette életét.
A rendőrök az intézkedések során 30327 közlekedő ittasságát ellenőrizték, akik közül 302 személy szervezetében mutattak ki alkoholt. A vezetői engedély helyszíni elvételére 114 esetben került sor ittas vezetéssel összefüggésben.

rendőr húsvét

A Monori Rendőrkapitányság rendőrei az ellenőrzés alá vont és szabályosan közlekedő járművezetők részére – csatlakozva az országos akcióhoz – alkoholmentes sörrel és apróbb ajándékokkal kedveskedett.
A rendőrség köszöni a közlekedőknek, hogy szabálykövető magatartásukkal hozzájárultak a tragédiák elkerüléséhez.