Vecsésen is akcióba lép a Hulladékkommandó

2015. április 1-től együttműködési megállapodás keretében Vecsésen is megkezdte működését a Százhalombattai Hulladékkommandó Járőrszolgálata. Fő célkitűzés az illegálisan lerakott hulladék elleni harc és ez által a környezetünk védelme.

Fotó: Kispatak Természetvédő Egyesüle

Fotó: Kispatak Természetvédő Egyesüle

Szeretnénk elérni, hogy Százhalombattához hasonlóan, pár éven belül Vecsésen is jelentősen csökkenjen az illegálisan lerakott hulladék mennyisége, így az annak megszüntetésére fordított önkormányzati kiadást is más célokra költhetnénk – írta közleményében a vecsési önkormányzat..

Az illegális hulladék elleni tevékenység két fő részből áll: egyfelől a járőrözés alatt felkutatott szemétben bizonyítékok keresése és ezek alapján eljárások lefolytatása, másfelől rejtett megfigyelés a kritikus helyeken.

A Hulladékkommandó munkáját az együttműködő társhatóságok (rendőrség, közterület felügyelők, mezei őrszolgálat, polgárőrök) szoros bevonásával végzi. Komoly hangsúlyt fektetnek a nyilvánosság tájékoztatására, bevonására, előnyt kovácsolva a közösség visszatartó erejéből.

Az együttműködési megállapodás része továbbá, hogy az e téren nagy tapasztalattal rendelkező százhalombattaiak – ittlétük során – helyi önkéntes környezetvédőket tanítanak be a természet védelmére.

Kérjük, hogy aki elhivatott az ügyben, jelentkezzen a Kispatak Természetvédő Egyesületnél (info@kispatakegyesulet.hu email címen, vagy az egyesület Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/kispatakegyesulet), hogy minél több vecsési is bekapcsolódjon az akcióba!

11053528_863453337029640_8244215567053367106_o

Felvettük a kapcsolatot helyi iskolákkal is, hogy interaktív előadásokat tarthassunk a diákoknak a környezettudatos gondolkodásról és a Hulladékkommandó munkájáról, továbbá minél több fiatalt szeretnénk bevonni lakókörnyezetünk védelmébe.

www.vecses.hu