Traffipax akció: eredmények Pest megyében

Pest megyében 151 helyszínen közel 1000 gyorshajtót mértek be a traffipaxok a TISPOL által szervezett, 20 európai ország részvételével rendezett 24 órás “Speedmarathon” elnevezésű akcióban.

H

Ahogy arról már korábban beszámolunk április 16-án országos sebességmérési akciót tartott a rendőrség. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni a megye lakosságának aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában. Összesen 240 e-mail érkezett, melyekben 234 helyre tettek javaslatot az állampolgárok. A levelekből kiderül, hogy nagyon sokan féltik családjukat, gyermekeiket, idős szüleiket, iskolásokat, óvodásokat a balesetektől, ezért is tartják fontosnak az ilyen jellegű ellenőrzéseket.

Az akció az országos és a helyi sajtóban is nagy visszhangot kapott. Ennek és a közlekedők jogkövető magatartásának is köszönhető, hogy az elmúlt 3 napban a megye útjain nem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt megyénkben a 151 helyszínen a sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó 33502 gépjármű közül 987 lépte túl a megengedett sebességet.

A rendőrség más közlekedési akciók szervezése során is figyelembe kívánja venni az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.