Fokozott rendőrségi ellenőrzés lesz a hétvégén

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye teljes területén.

rendori-ellenorzes

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.  törvény 30. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2015. április 24-én 13 órától 2015. április 26-án 24 óráig a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

A fokozott ellenőrzés célja a megye területén történő balesetek (halálos kimenetelű és személyi sérüléssel járó) megelőzése érdekében az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a gyalogosok és a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.