Elfelejtett versenylovakat mentettek ki egy tanyáról

Borzasztó körülmények közül mentett ki tizenkét ügető lovat a gyömrői Kutyamentsvár Alapítvány. A lovak valamikor mind ügető versenyeken futottak, de megfeledkeztek róluk és elhanyagolták őket.
A menhely is segítségre szorul, hiszen nem volt felkészülve ennyi ló fogadására.Április végén bejelentés érkezett a gyömrői Kutyamensvár Alapítványhoz, miszerint egy  albertirsai lovardában nagyon soványak a lovak. Az alapítvány munkatársai végül Albertirsa-Fácnosban, egy eldugott tanyán találtak rá tizenkét borzalmas állapotban lévő állatokra.
A lovak sötét, dohos istállóban bekötve, vagy éppen szűk bokszokban, a saját trágyájukon álltak. Se víz, se takarmány nem volt előttük. A lovak egytől egyig elhanyagoltak, és nagyon soványak voltak.

elfelejtett_ugetok_21

Az egészben a legelszomorítóbb az volt, hogy a tanya körül mindenhol derékig ért a friss fű, a lovak mégis éheztek az istállóban. Miután sikerült előkeríteni, a tulajdonos természetesen semmilyen elfogadható magyarázattal nem tudott szolgálni az állatok állapotát és a körülményeket illetően. Hosszas huzavona és a lehetséges következmények vázolása után a tulajdonossal sikerült megegyezni, lemondott az állatok tulajdonjogáról, és a Kutyamentsvár dolgozói elszállíthatták őket a menhelyükre.

elfelejtett_ugetok_24

A menhely egyáltalán nem volt felkészülve ennyi ló fogadására, de nem volt idő, azonnal intézkedni kellett. Rögtönzésként egy karámba kerültek a lovak. A napokban elkezdenek egy istállót felépíteni számukra, hogy legyen fedél a fejük fölött.

Ehhez kéri a menhely a segítségédet! Összefogásra van szükség. Hiszen ennyi ló rendbetétele, a kötelező vérvételek, az állatorvos, a patkolókovács, a takarmány és kiegészítők vagyonokat fognak felemészteni.

Amire a Kutyamentsvár Állatmenhelynek hatalmas szüksége van:

 • faanyagra, tetőfedő anyagra, hullámpalára, vagy bármilyen más építőanyagra amit az istállók, beállók építéséhez fel tudnak használni
 • lóápoló szerekre, szerszámokra, lótakarókra
 • vitaminokra, kiegészítőkre, szemes és szálas takarmányra
 • néhány önkéntesre, akik az építkezésben, a lovak körüli munkában tudnának segíteni
 • továbbá természetesen szívesen fogadnak pénzbeli adományt is a lovak kezeltetésére

Egyeztetés után, ha szükséges az alapítvány munkatársai az adományokért el tudnak menni.

A lovak jelen pillanatban még nem örökbefogadhatóak. Most a legfontosabb, hogy mindegyikük felépüljön, megerősödjon és hízzon. Ha teheted, támogsd a gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhely munkáját.
A most megmentett tizenkét lóval együtt ugyanis összesen 29 lóféléről gondoskodnak.

elfelejtett_ugetok_19

Elérhetőségek:

 • felajánlások intézése Herczig József menhelyvezetőnél:
 • tel.: 06-20/964-3025
 • bankszámlaszámra várnak (megjegyzés rovatba kérjük beírni ?Albertirsai lovak?):
  CIB: 10700419-43843905-51100009
  IBAN:HU24 1070 0419 4384 3905 5570 0009
  BIC:CIBHHUHB

Frissítve

Az RTL Híradó helyszíni riportja: