Gyilkosság és öt fegyveres bankrablás három hónap alatt

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt a Monori Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki fegyverrel három hónap alatt öt Pest megyei takarékszövetkezetet rabolt ki vagy próbált kirabolni. Volt, amelyiket kétszer is. A férfit a tavalyi télen történt gyáli gyilkossággal már korábban megvádolták – közölte a megyei főügyészség szóvivője kedden.Gyugyi Csilla elmondta: a férfi 2013 májusában Budaörsön kifigyelte, hogy egy takarékszövetkezet épületében reggel éppen nem volt ügyfél. Belépett a pénzintézetbe, egy fegyverhez megtévesztésig hasonló tárgyat fogott a pénztárosra, átadott neki egy papírtáskát és hangosan többször felszólította, hogy minden pénzt tegyen bele. Az alkalmazottak félelmükben a pénztárban lévő 2,3 millió forintot átadták a férfinak, aki a pénzzel az utcára futott és eltűnt.

Rablási kísérlet Gyálon

Rablási kísérlet Gyálon

Egy hónap múlva a férfi a vádirat szerint visszatért ugyanebbe a takarékszövetkezetbe, és onnan hasonló módon 1,7 millió forintot rabolt el.
Szintén júniusban egy gyáli és egy üllői takarékszövetkezet fegyveres kirablását is megpróbálta, de ezekben az esetekben nem járt sikerrel – tette hozzá a szóvivő. Tájékoztatása szerint Gyálon a pénztáros magára zárta a pénztárhelyiség ajtaját, amelyet a férfi nem próbált meg kinyitni, inkább sietve távozott, így nem tudta elvinni a pénztárban lévő 13 millió forintot. Üllőn egy gáz-riasztófegyvert fogott a pénztárosra, akit a pénztárhelyiségbe lökdösött, közben a levegőbe lőtt és pénzt követelt. A megtámadott ember ellenállt, dulakodtak, eközben a pénztáros a földre zuhant. A rabló végül zsákmány nélkül menekült ki az épületből.

A férfit 2013 októberében fogták el, azóta előzetes letartóztatásban van. Ellene az idén februárban a Pest Megyei Főügyészség is vádat emelt, emberölés miatt.


A főügyészség vádirata szerint a férfi Gyálon egy családi házban megfojtotta a nőismerősét, mert attól tartott, hogy a nő leleplezi a fegyveres rablásokat – közölte Gyugyi Csilla.