Színesre festették a gyömrői vasúti aluljárót

Civil összefogással igazán sokra viheti egy kisváros, ezt bizonyította egy helyi facebook csoport és Gyömrő Város Önkormányzata a napokban. 


Minden egy bejegyzéssel és egy fotóval kezdődött a Helló Gyömrő csoportban, egy helyi lakos, Krisztina posztjával ?Ilyen szépen kellene kifesteni a gyömrői aluljárót is:)Támogató ötleteket kérek! Negatív hozzászólásokra nincs szükség, csak lelkes és tenni vágyó gyömrőiekre. Helló Gyömrő?

Az ötlet igen nagy népszerűségnek örvendett és minden bizonnyal rengeteg szervezés után Gyömrő Város Önkormányzatának segítségével, valamint egy csapat lelkes gyömrői önkéntes munkájával meg is valósult. Az eredmény magáért beszél igazán színesek és vidámak lettek az azelőtt kopott és lehangoló falak – írja a Gyömrői Hírhatár.

Fotó: Ábrahám Tamás

Fotók: Ábrahám Tamás

 

Sokan aggódtak meddig pompázhat új köntösében a vasútállomás, hiszen az aluljáró a vandálok kedvelt helyszíne. Félő volt, hogy a sok munka rongálók áldozatául válhat. Erre is született megoldás, a Gyömrő Város Önkormányzata videokamerákkal biztosítja hamarosan a területet, valamint lemosható védő festékkel lekezelik a színes falakat, ezzel védekezve a graffitik és falfirkák ellen.

Az elmúlt napok eseményei bizonyítják, semmi nem lehetetlen, csak tenni kell, meg kell mozdulni. A jó úgy támogatásra, segítőkre és nem utolsó sorban elismerésre talál! Reméljük egyre több hasonló igazán pozitív dolog történik még és sokáig megmarad értéknek, ami kemény munkával létrejött. Civil összefogással igazán sokra viheti egy kisváros.

gyömrő aluljáró12