Halálos áramütés ért két munkást Monoron

Halálos áramütés ért két munkást kedd délelőtt munka közben Monoron, egy harmadik embert a mentők életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A baleset miatt több mint ötszáz fogyasztónál nincs áram a városban.Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a monori Nemzetőr utcában egy felújítás alatt lévő épület munkálatai során akartak egy alumíniumállványt arrébb helyezni, amikor az egy 20 kilovoltos felsővezetékhez ért. Három munkást ért áramütés, melynek következtében egy 26 éves és egy 23 éves férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették.
A harmadik ember életéért jelenleg is küzdenek, őt mentőhelikopter vitte kórházba.monor áram
A monori hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat biztosítja a helyszínt és segíti a mentőszolgálat munkáját – tette hozzá a szóvivő.
Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyszínről egy 40 év körüli férfit vittek kórházba súlyos, életveszélyes sérülésekkel.

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.
A nyomozóhatóság munkatársai megkezdték a helyszíni és a halottszemlét, az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya.

A helyszínen áramtalanítani kellett a nagyfeszültségű felső vezetéket, emiatt Monoron jelenleg 580 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás.