A vecsési Mayer Barbara a dobogó tetején

Két vecsési versenyző indult a Speciális Olimpián

A vecsési Mayer Barbara görkorcsolyában egy arany és két ezüstérmet nyert a Los Angeles-i Speciális Nyári Világjátékokon. A szintén vecsési Takács Máté bowlingban indult és csak kicsivel maradt le a dobogóról.165 ország képviseletében 6500 sportoló, 2000 edző, 30 000 önkéntes és 500 000 néző jelenlétében július 25. és augusztus 2. között Los Angelesben zajlanak a 2015-ös Speciális Nyári Világjátékok versenyei. A Speciális Olimpia Mozgalom 1968 óta, tehát 47 éve szolgálja az értelmi fogyatékossággal élő sportolók közösségét, több mint 4 millió embernek szervez programokat szerte a világon, kiemelve és felszínre juttatva tehetségüket, küzdeni akarásukat.

A Sándor-palotában a  fogadalomtétel  szövegét Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó mellett Mayer Barbara görkorcsolyázó és Velkei István kosárlabdázó mondta elő az eskütételen megjelent magyar küldöttségnek.

A Sándor-palotában a fogadalomtétel szövegét Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó mellett Mayer Barbara görkorcsolyázó és Velkei István kosárlabdázó mondta elő az eskütételen megjelent magyar küldöttségnek.

Ez az év legnagyobb létszámú sport és humanitárius eseménye a világon. Hasonlóan fontos rendezvény, mint az 1984-es, Los Angelesben rendezett Nyári Olimpia. A 2015-ös Világjátékokat a speciális olimpikonok lelkesedése, a csapatmunka, a házigazdák vendéglátása teszi naggyá. 24 olimpiai helyszínen zajlanak a megmérettetések. Az ünnepélyes megnyitót a történelmi Los Angeles Memorial Coliseumban rendezték. A kolosszeum a 93 607 fős nézőterével az USA nyugati-parti vidékének legnagyobb labdarúgó stadionja, mely az 1932-es és az 1984-es olimpia helyszíne volt.

Megnyitó ünnepség, fotó: Facebook

Megnyitó ünnepség, fotó: Facebook

Mayer Barbara 17 éves, a XVIII. kerületi SOFI Életjel Alapítvány sportolója és 9 éve korcsolyázik. Görkorcsolyában és gyorskorcsolyában a hazai és nemzetközi versenyeken is kiemelkedő eredményeket ér el. Gyorskorcsolyában integráltan az épekkel közösen edz. Barbara 2011 és 2014 között a magyar mezőnyben divízió1-ben (100 m, 300 m, 500 m, váltó) nem talált legyőzőre.
A 2011-es Nyári Világjátékokon a legerősebb divíziókban 3 aranyérmet szerzett, a 2013-as Téli Világjátékokon pedig 2 arany és egy 3. helyezés boldog tulajdonosa lehetett. A XVlll. kerületi ?Jó tanuló, jó sportolói díj? tulajdonosa.

Fotó: http://specialolympics.hu/

Fotó: www.specialolympics.hu

Los Angelesben Marosi Viktóriával erős női váltót alkottak, hiszen aranyérmet nyertek a 2×200 méteres váltóban. Egyéniben 100 és 500 méteren egy-egy ezüstérmet nyert Barbara.

A Nyári Speciális Világjátékokon résztvevő görkorcsolyázóink edzésébe pillanthatunk be a Los Angeles-i Convention Centerben:

Szombaton asztaliteniszben, atlétikában, bocsában, tollaslabdában, tornában és teniszben osztanak érmeket. A befejező nap előtt 24 arany, 25 ezüst és 18 bronzérme van versenyzőinknek a Speciális Olimpia Nyári Világjátékain.

Takács Máté is részt vett a Los Angeles-i Speciális Olimpián ahol bowlingban indul és egyéniben 4. helyezést, párosban pedig 6. helyezést ért el.

Máté

Takács Máté

Gratulálunk a városunk versenyzőinek!