Fegyverek és kábítószer Vecsésen

Kábítószert termesztettek egy vecsési házban, a rendőrök a házkutatás során fegyvereket is találtak és kiderült, hogy az áramot is lopták az ott lakók.A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott kábítószer birtoklás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt A. László  és P. Szilvia vecsési lakosok ellen.

A monori rendőrök – bejelentést követően – 2015. február 6-án 16 óra körül jelentek meg a gyanúsítottak vecsési lakhelyén, ahol a végrehajtott házkutatás során 97 tő kábítószergyanús növényt, valamint két fegyvert és több, mint 60 darab lőszert vagy azok utánzatát találták.

vecses_3_1

fegyver vecsés1

A Vecsési Rendőrőrs munkatársai a férfit, valamint 37 éves társát a helyszínen elfogták és előállították. A kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint a lefoglalt növények kábítószernek, míg a két fegyver lőfegyvernek minősülnek. A lőfegyverek és a lőszerek A. László tulajdonát képezték, aki azok tartásához engedéllyel nem rendelkezett. A nyomozók a nőt kábítószer birtoklás bűntett, míg társát e mellett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették mindkettőjüket. A gyanúsítottakat az illetékes bíróság 2015. február 8-án előzetes letartóztatásba helyezte.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a gyanúsítottak vecsési lakcímén a villanyórán engedély nélküli átalakításokat végeztek és ezzel kárt okoztak az áramszolgáltató részére. A. Lászlót és P. Szilviát ez alapján a monori rendőrök lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellenük folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.