Utcabál és XI. Gyáli Fogathajtó Fesztivál

Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár az idei évben is megrendezi a Városi Születésnapi Utcabált, a XI. Gyáli Fogathajtó Fesztivált és a ?Kárpát-medence Gasztronómiai Bajnoka? címért zajló főzőversenyt.

11403161_698434550263142_4410958167790935573_n
A két napos rendezvény idén is pénteken este 20:30-tól, az egyedülálló látványosságot nyújtó éjszakai akadályhajtással kezdődik, majd szombaton egész nap várjuk a lovassport szerelmeseit a sportpályára.
Ismét rajthoz állnak ismert közéleti szereplők is, s műsort adnak a Fővárosi Operettszínház ismert művészei, Oszvald Marika, Kékkovács Mara, Peller Károly és Faragó András fellépésével.
Idén másodszor kerül megrendezésre a Szabadtűzi Lovagrend szervezésében a Gasztronómiai Lovagrendek II. Kárpát-medencei Lovagi Tornája ?A Kárpát-medence Gasztronómiai Bajnoka? címért. A résztvevő hazai és külhoni csapatok egy-egy tájegység jellemző ételsorát készítik el, melyet a közönség is megkóstolhat.
Emellett szombat délutántól (16:00) helyi zenekarok lépnek fel a piactéren, majd az este sztárvendége Rúzsa Magdi lesz. A Születésnapi Utcabált káprázatos tűzijátékkal zárjuk. A rendezvény mindkét napon, mindkét helyszínen INGYENES!