Rendőrségi felhívás

A Monori Rendőrkapitányság a közelmúltban történt bejelentések tapasztalatai alapján, szeretné felhívni a lakosság figyelmét az alábbiakra. Kérem, figyelmesen olvassa el és fogadja meg tanácsaikat! 


  • Ha otthonában nagyobb pénzösszeget tart, azt mindig tegye biztonságos, mások által nem ismert helyre! Tanácsos lemez vagy pénzkazettát vásárolni. A pontos hely ismerete csak Önre tartozik, azt senkivel ne ossza meg!
  • Ismeretlen eredetű eszközökkel házalókat, vagy egyéb trükkös indokokkal becsengető személyeket NE engedjen be otthonába!
  • Amennyiben valamelyik szolgáltatótól (víz, gázművek, kábel TV, elektromos szolgáltató, stb.) keresik, kérje el a hivatalos minőséget igazoló igazolványt! Ha kétsége van, kérjen visszajelzést az adott szolgáltatótól arra vonatkozólag, hogy valóban küldtek-e munkatársat, szakembert Önhöz!
  • Ha ismeretlen személy rendőrnek, illetve hivatalos személynek adja ki magát, minden esetben kérje el az arcképest igazolványát, jelvényének számát figyelje meg! Az igazolvány felmutatása kötelező.
  • A pénzváltásra vagy túlfizetésre hivatkozókat minden esetben utasítsa vissza, ugyanis ezzel a módszerrel – nagy valószínűséggel – kizárólag a lakásba kívánnak bejutni és értékeiket akarják így felkutatni, illetve eltulajdonítani.
  • Ha elmegy otthonról, győződjön meg arról, hogy a nyílászárókat megfelelő módon bezárta! A kulcsait soha ne rejtse el lakása, háza körül! A tolvajok, betörők nagyon leleményesek, még a legtitkosabb rejtekhelyeket is könnyedén felfedezhetik.  A kerti munkák során használt eszközöket (létrát, fűrészt, stb.) mindig tegye el, ne könnyítse meg az elkövetők dolgát, akik az elől hagyott eszközöket felhasználhatják a lakásba való bejutáshoz!