Tedd láthatóvá a nagyit!

Fotó- és videó pályázatot hirdet 12-22 év közötti diákok részére az Országos Rendőr-főkapitányság-Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Diák- és Ifjúsági Újságírók Egyesülete.

  

A közúti közlekedés legvédtelenebb tagjai a gyalogosok és a kerékpárosok. Az ő részvételükkel bekövetkezett balesetekben meghalt, megsérült személyek között kiemelkedik a 65 év feletti korosztály aránya. Az időskorúak veszélyeztetettségéhez nagymértékben hozzájárulhatnak a látási és észlelhetőségi viszonyok ? különösen igaz ez az év ezen időszakában, ugyanis ősszel alapjaiban megváltoznak a biztonságos közlekedést befolyásoló körülmények.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a Diák- és Ifjúsági Újságírók Egyesülete (DUE) Tedd láthatóvá a nagyit! c. pályázatára olyan fotókat és videókat várnak, amelyek a diákok szülei és nagyszülei biztonságos gyalogos- és kerékpáros-közlekedését mutatják be. Ehhez elengedhetetlen a kerékpáros védőfelszerelések, illetve a láthatóságot javító öltözet, így pl. láthatósági mellény, villogó karpánt, lámpák vagy akár egy neon színű ruhadarab viselése. A pályázó diákok fotókon és egy-két perces videón is megörökíthetik, ahogy felnőtt családtagjaik jól látható vagy feltűnő öltözetben gyalogosan vagy kerékpárral közlekednek. Előny, ha a kép vicces, egyedi ötleten alapul, és kreatív megoldással él.

Illusztráció

Illusztráció

A legjobb, legkreatívabb fotók és videók alkotói kategóriánként ? egyéni-, csapat- és közönség díj ? egy ORFK-OBB ajándékcsomagot és a SilverKart Gokart Rendezvényközpont felajánlásából egy 10 alkalomra szóló gokart bérletet kapnak.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja, ugyanakkor a beérkező fotókra, videókra a legismertebb közösségi portálon is szavazhatnak az érdeklődők ? a legnépszerűbb kapja a közönségdíjat. A legjobb alkotások elnyerik a lehetőséget, hogy az ORFK-OBB közlekedésbiztonsági kampányában szerepeljenek.

A pályázaton és a versenyen 12-22 év közötti diákok vehetnek részt, műveiket 2015. október 15-ig nyújthatják be elektronikusan a DUE honlapján. (A videókat a legnagyobb videómegosztó portálra kell feltölteni, és azok linkjét kell megadni az online pályázati felületen.) Az eredményhirdetés és díjátadás 2015 decemberében várható.

Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság