Női ökölvívó ob – Három címvédés Vecsésen

Szűcs Szabina a Vecsés SE versenyzője is megvédte címét a női ökölvívók szombaton záruló, Vecsésen tartott országos bajnokságán.Vecsésen befejeződött a négy napon át tartó női magyar ökölvívó bajnokság, melynek során a serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt korcsoport versenyeit bonyolították le.
A hazai szövetség (MÖSZ) tájékoztatása szerint a felnőtteknél Ancsin Katalin (51 kg), Szűcs Szabina (54 kg) és Papp Nikoletta (69 kg) tudott ismét a dobogó tetejére állni. A 75 kilogrammban nyerő – és a bajnokság legjobbjának járó különdíjat is megkapó – Szatmári Petra idén egy súlycsoporttal lejjebb indult, és tavaly a 81 kilósok között szerzett aranyérmet.
Gerincsérv miatt nem indulhatott a legsikeresebb magyar bokszolónő, a kétszeres világ-, négyszeres Európa- és 13-szoros magyar bajnok Kovács Mária.

noi-ob-vecses_61720151121162928653

Csötönyi Sándor a MÖSZ elnöke így foglalta össze a versenyen látottakat a monokli.com küzdősport portálnak:
„A 48 kg méltó volt egy országos bajnoki döntőtől elvárt színvonalhoz, de Barankai meggyőző fölénnyel nyert. Az 54 kg döntősei többször is mérkőztek már egymással, váltakozó eredménnyel. A kitűnően rendező vecsésiek öklözője Szűcs óvatos taktikát választva is célhoz ért megvédte címét, ha csak egy hajszállal is, de nyert. A teljes ob-n egyik legkiemelkedőbb teljesítmény e a 60 kg-os Benke Sárié, aki olimpiai súlycsoportban villogott, igaz, ebben szerencsére Bugyik is méltó társa volt.
A 64 kg-ban grammra azonos teljesítményt nyújtott a két lány, én például a magán pontozásommal 38-38-ra adtam a meccsüket, végül Oláhé lett az arany. A legnagyobb érdeklődéssel várt rangadó a szintén olimpiai súlycsoportban, a 75 kg-ban az ifjúsági világbajnok Szatmári Petra és a Vb bronzérmes Nagy Tímea meccse volt. A rutin és a fiatalság csapott össze és Szatmári Petra minden menetben tapasztaltabb ellenfele fölé kerekedett, talán még az első menet volt a legszorosabb. Szatmári folyamatos támadásokkal felőrölte Nagy erejét. Olimpiai szemüveggel nézve örömteli volt Szatmári bunyóját figyelni, aki nemrég meghívást kapott a rioi előolimpiára, majd Jordániába utazik még az év végén egy versenyre. Jó alap lehet mindez a jövő évi két olimpiai kvalifikációs tornára. A most nem kiemelt meccseken a papírforma érvényesült.” 

Női OB 2015. Hét vecsési induló: 5 arany 1 ezüst es 1 ötödik hely! Fotó: Facebook

Női OB 2015. Hét vecsési induló: 5 arany 1 ezüst es 1 ötödik hely!
Fotó: Facebook

Győztesek (felnőttek):
48 kg: Barankai Virginia (Budaörsi Boksz Klub)
51 kg: Ancsin Katalin (KSI)
54 kg: Szűcs Szabina (Vecsés)
57 kg: Gyurán Zsófia (Sopron-Gyevát)
60 kg: Benke Sára (Vasas Süllős SC)
64 kg: Oláh Eszter (Egri Sportiskola)
69 kg: Papp Nikoletta (Kőbánya SC)
75 kg: Szatmári Petra (Madárfészek Alapítvány Akadémia-Vasas Süllős SC)
81 kg: Szabó Luca (Fitt Boksz Kőszeg)
+81 kg: Jenei Lilla (Bokszvilág SE Szeged)