Quaestor-ügy: Vecsés visszakapta az állampapírjait

Vecsés Város Önkormányzata tegnap visszakapta a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt-nél 200 millió forint értékben vásárolt állampapírjait.

A Quaestor Értékpapír ZRt. „f.a.” 2015. december 9-én transzferálta a Vecsési Önkormányzat részére – egy másik pénzintézetnél vezetett értékpapírszámlára – a 2015. január 6-án vásárolt állampapírjait az adott időszakra vonatkozó kamattal együtt.

állampapír

Ezt megelőzően Vecsés Város Önkormányzata 2015. május 7-én kapta kézhez a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolóbiztosának egyenlegközlő levelét, melyben a felszámoló írásban igazolta, hogy a QÉP Zrt. „fa” nyilvántartási rendszerében az önkormányzat 201.367.554 HUF összeggel rendelkezik. Ez az összeg egyezett a felügyeleti biztos által korábban közölt egyenleggel és a város követelésével is.

Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere korábban arról nyilatkozott a sajtó számára, hogy Vecsés Város Önkormányzata a lehető legkörültekintőbben járt el, amikor a jogszabályoknak megfelelően, 200 millió Ft átmenetileg szabad pénzeszközt kötött le (3 hónapra) államkötvények formájában a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél.