Vecsésen működik az Országos Dohányboltellátó logisztikai központja

Az Országos Dohányboltellátó Kft. logisztikai központja maradéktalanul eleget tud tenni a normál megrendeléseknek, több műszakban folyik a munka – közölték a vecsési depóban szerdán újságírókkal.

A sajtóbejáráson bemutatták a cég 5700 négyzetméteres, 170 embert foglalkoztató depóját, és ismertették a munkafolyamatokat, cáfolva a sajtóban megjelent híreket, miszerint az árumegrendelő és kiszállító rendszer nem bírta a trafikosok kezdeti nagy rohamát.
Fodor Sándor, a cég kommunikációs vezetője elmondta: a személyes átvételt kérő sürgős megrendelésekre valóban limitet vezettek be erre a hétre, de ez az átmeneti korlátozás nem jelenti, hogy “túlterhelt” a rendszer. Magyarázata szerint az átmeneti limit bevezetését a néhány cigarettafajtából mutatkozó hiány, illetve ezzel összefüggésben a dohányboltok megugrott kereslete indokolta.

Az Országos Dohányboltellátó logisztikai központja
A vecsési depó a 9 hasonló hazai létesítmény körül a legnagyobb; naponta 8-9 beszállító kamiont fogad – ismertette a logisztikai bázist bemutatva Németh László depóvezető. Közlése szerint a kereskedői megrendeléseket délben zárják le, majd a raktárkészletek kiosztása következik, estére pedig összekészítik a 240-260 raklapnyi árut, ami másnap hajnalban indul útnak a trafikokba. A szigorú, többszörös kontrollnak köszönhetően minden ládába az adott megrendelő által kért cigaretta kerül. A logisztikai bázis november 2-án kezdte meg működését, s 16-ától a teljes portfólió jelen van a készletükben – tette hozzá Németh László.
Fodor Sándor kommunikációs vezető kifejtette: a hétfőn és kedden leadott rendeléseket 100 százalékban teljesítették. Hétfőn 1878, kedden 2117 boltba juttatták el a kért árut, csütörtökre 1847 “normál” kiszállítással készülnek.
Az Országos Dohányboltellátó korábban közleményt juttatott el az MTI-hez, melyben azokra a sajtóhírekre reagáltak, amelyek szerint nem sokkal az indulás után gyakorlatilag összeomlott a dohány-nagykereskedő árumegrendelő és kiszállító rendszere. A cég hangsúlyozta, hogy határidőre, tehát a megrendelés leadását követő napon, cash&carry (c+c) megrendelés esetén pedig a megrendelés napján szállítanak. Hozzátették, hogy a Philip Morris Kft. és az Imperial Tobacco Kft. kései csatlakozása miatt piaci hiány alakult ki, így a normál üzletmenet 180 százalékának megfelelő terhelést kap a rendszer.
Az ODBE közleménye szerint a vásárolt áru mennyiségére a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem vezettek be korlátozást, ám az ad-hoc megrendelések felvételét és kiszállítását szüneteltetik az egész országban erre a hétre. A cash&carry üzleteikben rendelési darabszám limitet állítanak be, így csak bizonyos mennyiségű c+c megrendelést vesznek fel minden nap, és a rendelés leadási határideje déli 12 óra lesz az összes logisztikai központban – írták.
Hozzátették: a társaság a dohányboltba történő kiszállítás biztonságát garantálja, a cash&carry csak kiegészítésként szolgál például azokra az esetekre, amikor a boltban megjelenik olyan vevő, aki nagyobb mennyiséget vásárol egy-egy termékből.
A c+c-vel kialakult helyzetről és az átmeneti teendőkkel kapcsolatban minden dohányboltos időben teljes körű tájékoztatást kapott – közölte az ODBE

Az Országos Dohányboltellátó logisztikai központja.
A közlemény kitért arra is, hogy minden leadott c+c megrendelés esetén a cég ügyfélszolgálata külön e-mailben hívta fel a kiskereskedők figyelmét: csak a szállítólevél-visszaigazolás megérkezését követően induljanak el a c+c üzletekbe. Olyan eset, hogy a megrendelt termék helyett a visszaigazolásban a kiskereskedő más márkával szembesüljön, mint amit megrendelt, eddig nem fordult elő és ezután sem fog – fogalmazott közleményében az ODBE.
A dohányboltellátó hangsúlyozta, minden normál megrendelést kiszállítottak és ki is fognak szállítani a visszaigazolt határidőben, illetve mindent megtesznek a Philip Morris és Imperial Tobacco miatt kialakult készlethiány kezelésére.