Drogdílereket fogtak el a rendőrök – videó


Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya F. Imre 35 éves és V. Zoltán 31 éves kókai lakosok, valamint I. Dávid 23 éves sülysápi lakos ellen – tájékoztatott a rendőrség.

A rendőrök V. Zoltánt 2016. január 24-én, 6 óra körüli időben – Kóka lakott területén belül – vonták intézkedés alá, amelynek során a férfi ruházatából több tasak tabletta és zöld színű szárított anyagmaradvány került elő. A nyomozók ezt követően házkutatást tartottak a 31 éves gyanúsított lakásán, ahol további kábítószergyanús anyagmaradványt és tablettákat találtak és foglaltak le.  Az eljárás során kiderült, hogy V. Zoltán azokat a 35 éves F. Imrétől vásárolta.

A Pest megyei nyomozók a 35 éves gyanúsított lakásán szintén házkutatást tartottak, melynek során az ingatlanban digitális mérleget, készpénzt és tablettákat találtak és foglaltak le.

A rendőrök 2016. január 24-én, a reggeli órákban, a 3105-ös számú úton igazoltatták I. Dávidot. A férfi által vezetett személygépkocsiban több mint 300 tablettát és szárított, zöld növényi származékot találtak.  Ezeket a nyomozók szintén lefoglalták. A 23 éves férfi a jelenlegi adatok szerint a tablettákat V. Zoltántól vásárolta.

A három férfit – elfogásukat követően – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

Az eljárás során kirendelt szakértő elsődleges véleménye szerint a lefoglalt tabletták és a növényi anyagmaradvány kábítószernek minősülnek.

A nyomozóhatóság kezdeményezte a bűnügyi őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését.

Ellenük a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya folytatja le.