Két óra alatt szétbontották a lopott autót

Egy vecsési férfit ellopott egy autót Csepelről, amivel egy gyömrői műhelybe hajtott és pár óra alatt darabjaira bontották. Továbbadni már nem volt idejük, a BRFK nyomozói az orgazdát, segítőjét és az autótolvajt is elfogták.

 

bontott lopott autó

Céges autót fújt meg a megalapozott gyanú szerint a vecsési Sz. Gábor (46) január 12-én hajnalban a főváros XXI. kerületéből. A Ford Focust használó 41 éves nő 7 óra 30 perckor értesítette a lopásról a rendőrséget. A kocsiba GPS volt szerelve, jelei szerint a tolvaj először Vecsésre, majd Gyömrőre hajtott a járművel. A csepeli zsaruk értesítették az esetről a BRFK felderítő főosztályát  -írja a Zsaru Magazin.

– Gyanítottuk, érdemes körülnéznünk az általunk korábbi ügyekből ismert gyömrői T. Péternél (41) – mondta Balog Emőke alezredes, a főosztály vizsgálati osztályának vezetője a lapnak.
– Kollégáim megkérdezték, vittek-e neki aznap egy Ford Focust. Igennel felelt, azt mondta, Sz. Gábor gurult be vele 8 óra 15 perc körül, és megkérte, szedje szét alkatrészeire. 

A zsaruk 11 óra 30 perckor léptek be a férfi műhelyébe, akkor a Fordnak már csak a váza volt egyben. Ajtóit leszedték, az üléseket, műszerfalat, kéziféket, sebváltót kiszerelték, egyik rendszámát szétvágták. T. Péter udvarán különböző autórészek hevertek, a nyomozók az összes azonosítható alkatrészt lefoglalták. A gépjárműszakértő négyről helyben megállapította, lopott kocsikból származnak. Teherautó kellett a 150 darab bűnjel elszállításához. T. Pétert és az autóbontásban segédkező gyömrői S. Istvánt (27) előállították a főkapitányságra.

Közben a főosztály nyomozói Vecsésen, a házában elfogták Sz. Gábort, aki ellen már eljárás folyik hasonló bűncselekmények miatt, tavaly októberben szabadult előzetes letartóztatásából. Kihallgatásán tagadta a Focus-lopást. Nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével gyanúsítják.
T. Péter beismerte: gyanította, hogy a műhelyébe reggel bevitt Ford lopott – folytatta az osztályvezető. – A szakértő által lopottként azonosított négy alkatrészről azt állította, nem sejtette, hogy bűncselekményből származnak. Nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével gyanúsítja a rendőrség, amint a tetőtől talpig olajos S. Istvánt is. Bár a férfi azt állítja, csak egy rossz számítógép miatt ment át T. Péterhez, a Ford szétszerelésében nem segített, csupán egy csavarhúzót adott a férfinak. A bíróság január 14-én elrendelte mind a három gyanúsított előzetes letartóztatását.