A kabátjáért rabolták ki a fiút a vasútállomáson

Két 18 év körüli fiút keres a rendőrség akik kiraboltak egy másik fiút a ceglédi vasútállomáson. Már a vonaton fenyegetni kezdték és a kabátját kérték, majd amikor leszállt, utána mentek és erőszakkal elvették a kabátját.A fiút a vonaton szúrták ki maguknak, már ott azt mondták neki, hogy szeretnék felpróbálni a kabátját. A fiú leszállt a vonatról, ők pedig utána mentek. A vasútállomás épületében utolérték, ahol fenyegetni kezdték. Azt mondták neki, hogy megverik ha nem adja oda a kabátot, azt is mondták, hogy pisztoly és kés is van náluk.

A fiatalt megfenyegető személy körülbelül 18 éves, 176 centiméter magas, vékony testalkatú, oldalt rövidre nyírt, fekete hajú, barna szemű. A bűncselekmény elkövetésekor világoskék, koptatott farmernadrágot, fekete-fehér színű magas szárú cipőt és sötétkék steppelt kabátot viselt, mely alatt világoskék, gombos farmerkabát és szürke, magas nyakú pulóver volt. Nyakában egy fekete és egy szürke sálat hordott.

Társa szintén 18 év körüli, körülbelül 170-175 centiméter magas, feltűnően sápadt, szögletes arcú, vékony testalkatú, világosbarna hajú férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor világosbarna pulóvert, fekete sálat, fekete nadrágot és fekete cipőt viselt. Kabát nem volt rajta.

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a grafikán látható ismeretlen személyek kilétéről vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Ceglédi Rendőrkapitányságon vagy tegyen bejelentést a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Elfogták az egyik fiatalt

A Monori Rendőrkapitányság járőrei 2016. február 1-jén vonatkísérő szolgálatot láttak el, melynek során egy InterCity szerelvényen – a korábban közzétett grafika alapján – felismerték a 15 éves nagykőrösi fiút, akit a ceglédi rendőrök elfogtak és előállítottak a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.
Társát, a 16 éves nagykőrösi Farkas Istvánt még keresik a rendőrök.