Elbontották a “Graffitiriasztók” bódéját, most semmi sem védi őket

Néhány napja kiderült, hogy a Kőbánya-Kispestnél a gyorsforgalmi út mellett posztoló emberek a metró vasútbiztonsági szolgálatához tartoznak, és a graffitizés megakadályozása a feladatuk. Az erről megjelent cikkek hatására elbontották az őröket védő tákolmányt a fal mellől, de őrbódét még nem helyezett ki a munkáltató.Varga Attila a kispesti önkormányzat képviselője a blogján számolt be arról, hogy miután kiderítette, hogy miért ülnek a fal melletti tákolmány alatt hónapok óta az őrök, meglátogatta őket.

őrbódé

Ezt a tákolmányt lebontották, fotó: vargaattila.blog.hu

A Facebookon többen aggodalmukat fejezték ki az ott dolgozók munkakörülményei iránt, ezért a Párbeszéd Magyarországért kispesti tagjai társaságában négy adag meleg étellel látogattam meg az ott dolgozókat. A beszélgetés során kiderült, hogy ők elégedettek a munkakörülményeikkel, a felajánlást megköszönték, de nem fogadták el.

Érdeklődésemre elmondták, feladatuk megakadályozni, hogy valaki átmásszon a kerítésen, valamint gátat szabni a metrószerelvények rongálásának, graffitizésének.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy ha valaki a kerítést átmászva metrószerelvényt szeretne graffitizni, az a sínek között járva súlyos és életveszélyes áramütést szenvedhet el.

Minden tiszteletem a vagyonőröké, de arról győződtem meg, hogy méltatlan körülmények között végzik a feladatukat. A képeken is látható, őrbódénak sem nevezhető tákolmány “védi” őket a metsző széltől, az esőtől, a hótól és az eljövendő kánikulától.

A munkáltatóik emberségére és a nyilvánosság meggyőző erejére számítva arra kérem a vagyonőrök feletteseit, hogy az időjárás viszontagságaitól óvó építményt biztosítsanak a dolgozóik számára.

Most az ott dolgozó vagyonőrök csak a Sibrik Miklós felüljáró alá húzódhatnak be az eső, hó vagy a tűző napsütés elő.
Jelenleg semmi olyan építmény nincs kihelyezve arra területre, amit védeniük kell, ami emberséges munkakörülményeket biztosítana a számukra.