Édesanyja élesztette újra három hónapos csecsemőjét a Béke téren

Egy édesanya sírva telefonált Pestszentlőrincen a Béke térről a mentőknek, hogy az alig három hónapos gyermeke nem lélegzik. Telefonon segítettek neki az újraélesztésben.A Központi Irányítócsoport mentésirányítójához a minap egy édesanya sírva telefonált, hogy az alig három hónapos gyermeke nem lélegzik – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.
Az ijedtség jogos volt, hiszen anya és csecsemője éppen Budapest XVIII. kerületének egyik forgalmas csomópontjánál, a Béke téren voltak.
Az édesanya miután tárcsázta a 104-et, az ügyeletes elmondta a teendőket. Mivel pontosan követte az irányító higgadt és szakszerű utasításait, megkezdte gyermeke újraélesztését, és így a befújás után újraindult a csecsemő légzése.

újraélesztés
Tanulsága az esetnek, hogy bármennyire is kilátástalannak tűnik a helyzet, az ijedtség ellenére nem szabad pánikba esni, hanem pontosan, visszakérdezés nélkül követni kell az utasításokat.
A mentőegységek perceken belül a helyszínen voltak és stabilizálták a csecsemő állapotát.
A mentésirányító bajtársunknak és az édesanyának, valamint az M:70-es és a M:603-as egységeknek gratulálunk, a gyermeknek pedig hosszú, egészséges, boldog életet kívánunk.– írták.