Másfél órát késtek reggel a vonatok a monori vonalon

A felsővezeték hibája miatt nem járnak reggel a vonatok Monor és Pilis között, az utasokat pótlóbuszok szállítják.  A torlódások, vonatpótló buszos közlekedés miatt az elővárosi vonatok órás, másfél órás késéssel közlekedtek.A Budapest–Cegléd vasútvonalon, Monor és Pilis között a felsővezeték hibája miatt ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés. Emiatt az elővárosi személyvonatok utasait a jelzett szakaszon vonatpótló buszok szállítják.

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, illetve a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon a Budapestre tartó távolsági gyors és IC vonatok egyelőre csak Ceglédig, illetve Szolnokig közlekednek. Szolnok felől a gyors és IC vonatok Nagykáta felé kerülő útirányon közlekednek. A reggeli órákban utazók 80-120 perccel hosszabb eljutással számoljanak.

A Monor-Budapest közötti Volán buszokon a vasúti forgalmi korlátozások ideje alatt a MÁV bérleteket elfogadják. A műszaki szakemberek már dolgoznak a megsérült felsővezeték helyreállításán. A kényelmetlenségekért az utasok megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Frissítve:
Budapest–Cegléd vasútvonalon, Monor és Pilis között az egyik vágány fölötti vezetékrendszert fél hétkor megjavították, ennek eredményeként újraindult a vonatközlekedés. Már az elővárosi személyvonatok utasainak sem kell vonatpótló buszokra átszállniuk – közölte a MÁV.
Szolnok felől a gyors és IC vonatok Nagykáta felé kerültek.
Legfrissebb hír (13.00 óra): Monor és Pilis között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok, helyreállították a kedden korareggel megsérült felsővezetékeket. A Budapest-Cegléd vasútvonalon menetrend szerint közlekedhetnek a személyszállító vonatok.