Hamarosan ingyen mobilozhatunk

Olyan új, ingyenes virtuális telefonszolgáltatást tesztel hamarosan itthon a Telekom, amely még a Skypenál vagy Vibernél is menőbb lehet.A Magyar Telekom az idén egy olyan új szolgáltatást vezet majd be, amely hanghívásokhoz, üzenetküldéshez és videóhívásokhoz egyaránt használható, bármely eszközről elérhető egy alkalmazáson belül, egyetlen mobilszám használatával. A fejlesztést a Magyar Telekom anyavállalata, a Deutsche Telekom (DT) mutatta be a Barcelonában most zajló Mobil világkongresszuson.

Az alkalmazást Magyarországon és Szlovákiában elsőként vezetik be 2016 második félévében.
Az úgynevezett immmr egyesíti az internetalapú (IP) hírközlést a mobil hírközlés előnyeivel. A szolgáltatással a mobiltelefon-számok virtuálissá válnak, vagyis többé már nem tartoznak egy meghatározott készülékhez vagy SIM-kártyához.
Jelenleg modellváltás zajlik a fejlesztésben a távközlés területén, míg korábban a technológiai újítás volt a középpontban, most előtérbe kerül a felhasználó és az ügyfélélmény növelése – erről Gyenes András, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese beszélt magyar újságíróknak kedden Barcelonában.
A szakember beszámolt arról is, hogy egy független hálózati mérés alapján a Magyar Telekom infrastruktúrája hangszolgáltatásban és sebességben is első helyen végzett a DT-csoporton belül, valamint a teljes, 40 hálózatból álló európai mezőnyben is.
Tremmel János hálózatfejlesztési igazgató elmondta, hogy Szlovákia, Horvátország és Románia is versenyzett a DT-csoporton belül az első adatközpont létrehozásáért, végül Magyarországon létesül az első ilyen központ az idei év második negyedévében.
Az adatközpont létrehozását szintén a barcelonai kiállításon jelentették be hétfőn. A központ a jövőben a DT minden európai leányvállalatnak fog szolgáltatást nyújtani.
Tremmel János beszélt arról is, hogy a Magyar Telekom tavaly azt a célt tűzte ki, hogy 440 ezer új háztartásba eljuttatja a másodpercenként legalább 30 megabit sebességű internetelérést, ezt a célt túlteljesítve több mint 460 ezer háztartást ért el saját anyagi erőforrásaiból. Mindez része annak a vállalásnak, hogy 2018-ra minden háztartásban legyen szélessávú hálózat. Hozzáfűzte, hogy az elmúlt húsz évben nem volt ilyen mértékű hálózati fejlesztés Magyarországon.