Internetes csalót fogtak el a monori rendőrök

Elfogták a monori rendőrök azt a 24 éves férfit, aki az interneten hirdetetett különféle műszaki cikkeket, de az utalást követően senkinek nem küldte el a megvásárolt termékeket. 54 embert vert át.Az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 24 éves férfit, akit 54 rendbeli csalás elkövetésével gyanúsítanak a monori rendőrök.
Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya I. Zoltán 24 éves mozsgói lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a tavalyi évtől kezdődően különböző műszaki- és elektronikai berendezéseket kínált eladásra internetes hirdető oldalakon. A sértettek a vételárat a férfinak átutalták, de a termékeket a mai napig nem kapták meg.
I. Zoltán ellen 2015 júliusában büntetőeljárás indult, melynek során a monori rendőrök három sértett sérelmére elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi azonban a nyomozás ellenére sem hagyott fel a bűncselekmények elkövetésével és további 51 esetben okozott kárt azzal, hogy a sértettek által megrendelt és kifizetett árut nem küldte meg a részükre.
internetadó
A szükséges nyomozási cselekmények végrehajtását követően a monori nyomozók I. Zoltánt 2016. március 1-jén a reggeli órákban mozsgói lakcímén elfogták, előállították, majd az újabb csalások elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését és elmondta a nyomozóknak, hogy ebből tartotta el magát.
A Monori Járásbíróság I. Zoltánt 2016. március 3-án előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsított ellen a további eljárást – fogvatartása mellett – a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.