Áruházból loptak, rács mögé kerültek

Három férfit fogtak el a monori rendőrök, akik az egyik maglódi áruházból ruhákat próbáltak lopni.Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya N. István 42 éves, P. Tamás 19 éves, O. Michael 25 éves külföldi állampolgárok ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2016. március 3-án a délutáni órákban egy maglódi bevásárlóközpontból ruházati termékeket tulajdonítottak el úgy, hogy azokról az áruvédelmi eszközöket levágták és a termékeket a saját ruházatuk alá rejtették el.
A bűncselekmény elkövetését az áruház alkalmazottai észlelték, majd értesítették a maglódi rendőröket, akik a helyszínen elfogták N. Istvánt, valamint O. Michaelt. A 19 éves férfi megpróbált elfutni a rendőrök elől, azonban a járőrök őt is elfogták.
A három férfit a Monori Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan is, hogy a 42 éves férfi és társai egy fővárosi bevásárlóközpontban hasonló jellegű bűncselekményt követtek el.
A monori nyomozók a gyanúsítottakat őrizetbe vették, az illetékes bíróság 2016. március 5-én elrendelte az előzetes letartóztatásukat.
Ellenük a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le – írt a rendőrség a honlapján.