Kamionokat fosztogattak Vecsésen

A rendőrség elfogta azokat a férfiakat, akik Vecsésen és az M0-ás Alacskai pihenőjében parkoló kamionokból loptak el különböző műszaki cikkeket.A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt F. Endre 31 éves gyömrői, valamint R. Ottó 29 éves és B. Krisztián 28 éves gyáli lakosok ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak – 2016. januárban és februárban – több alkalommal vágták ki parkoló tehergépkocsik ponyváját és a raktérben található műszaki cikkeket, valamint ruházati termékeket eltulajdonították. A három férfi két alkalommal Vecsésen, egy esetben pedig az M0-ás autóút Alacskai pihenőhelyén követte el a bűncselekményt.
A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai B. Krisztiánt és 29 éves társát 2016. március 4-én Gyálon igazoltatták. Az intézkedés során bűncselekmény elkövetéséből származó ruhaneműket találtak az általuk használt autóban, ezért a két férfit elfogták és a Monori Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók a beszerzett adatok alapján gyanúsítottként hallgatták ki őket.


Tekintettel arra, hogy harmadik társuk tartózkodási helye akkor még ismeretlen volt és a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, a Monori Rendőrkapitányság körözést adott ki ellene.
A nyomozók a beszerzett adatok eredményeként 2016. március 9-én a hajnali órákban megjelentek F. Endre gyömrői lakcímén, ahol a férfit elfogták és előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására.
A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.