Kamionokat fosztogattak Vecsésen

A rendőrség elfogta azokat a férfiakat, akik Vecsésen és az M0-ás Alacskai pihenőjében parkoló kamionokból loptak el különböző műszaki cikkeket.



A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt F. Endre 31 éves gyömrői, valamint R. Ottó 29 éves és B. Krisztián 28 éves gyáli lakosok ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak – 2016. januárban és februárban – több alkalommal vágták ki parkoló tehergépkocsik ponyváját és a raktérben található műszaki cikkeket, valamint ruházati termékeket eltulajdonították. A három férfi két alkalommal Vecsésen, egy esetben pedig az M0-ás autóút Alacskai pihenőhelyén követte el a bűncselekményt.
A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai B. Krisztiánt és 29 éves társát 2016. március 4-én Gyálon igazoltatták. Az intézkedés során bűncselekmény elkövetéséből származó ruhaneműket találtak az általuk használt autóban, ezért a két férfit elfogták és a Monori Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók a beszerzett adatok alapján gyanúsítottként hallgatták ki őket.


Tekintettel arra, hogy harmadik társuk tartózkodási helye akkor még ismeretlen volt és a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, a Monori Rendőrkapitányság körözést adott ki ellene.
A nyomozók a beszerzett adatok eredményeként 2016. március 9-én a hajnali órákban megjelentek F. Endre gyömrői lakcímén, ahol a férfit elfogták és előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására.
A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.