Lopott és garázdálkodott a vecsési férfi

A maglódi rendőrök őrizetbe vették a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves vecsési férfit, akit az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.A Monori Rendőrkapitányság Maglódi Rendőrőrse indított eljárást lopás vétség és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Richárd 31 éves vecsési lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2015. december 1. és 2016. január 14. közötti időszakban egy maglódi tanyáról egy 60 literes rozsdamentes hordót, három traktorhűtőt és különféle gépalkatrészeket tulajdonított el. Ezt követően a 31 éves férfi az eltulajdonított értékeket leadta egy MÉH telepen.
B. Richárd továbbá a megalapozott gyanú szerint 2016. január 20-án 18 óra körüli időben egy üvegtörővel megrongált hat – Maglód, Fő utcában parkoló – személygépkocsit úgy, hogy betörte azok ablaküveget.
A Maglódi Rendőrőrs járőrei a bejelentést követően 2016. január 20-án 20 óra 30 perckor a Fő utcában intézkedés alá vonták B. Richárdot, akinél a ruházatátvizsgálás során megtalálták az üvegtörőt. A 31 éves férfit a rendőrök elfogták és előállították, majd a nyomozók mindkét bűncselekmény vonatkozásában gyanúsítottként hallgatták ki.
20162503113343
A vecsési férfi az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás ellenére 2016. február 22-én 17 óra és február 23-án 5 óra közötti időben újabb vagyon elleni bűncselekményeket követett el. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis a maglódi vasútállomás zárt udvarán parkoló két személygépkocsi ablakát betörte és a járművekből rádiós magnót, szerszámokat, valamint egy alumínium létrát tulajdonított el. Az eltulajdonított tárgyakat ezt követően a gyanúsított eladta egy helyi férfinak.
A maglódi járőrök a beszerzett adatok alapján azonosították a lopást elkövető 31 éves férfit, aki 2016. március 21-én 10 óra körüli időben önként megjelent a rendőrőrsön, ahol elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2016. március 24-én elrendelte az előzetes letartóztatását.
B. Richárd ellen a további eljárást – fogvatartása mellett – a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le – közölte a rendőrség a honlapján.