Húsvét Hollókőn

Körmenet, locsolkodás és szórakozás: Több ezren látogattak el Hollókőre a „húsvét fővárosába”.Hollókőn szombaton kezdődött a háromnapos Húsvéti Fesztivál, a vendégek kóstolót kapnak a környék palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek is várják.
A rendvédelmi szervek jelentős erőkkel biztosították a rendezvényt. Egyenruhás és civil rendőrök, katasztrófavédelem munkatársai és a polgárőrök járőröztek, irányították a településre bevezető úton,az áteresztő pontokon áthaladó gépjárművek megnövekedett forgalmát.
A Szent Márton templomnál ünnepi szentmisére, ételszentelésre került sor, majd a hívők, színes népviseletes húsvéti körmenetéhez az idelátogatók is csatlakoztak. Ezután kezdődött el a hagyományok és az életöröm ünnepe. A megelevenedett népszokások látványossága volt, az artézi vízzel telt vödrökből való locsolkodás, melyről a hollókői legények gondoskodtak.
A hűs vízből jutott, nem csak a helyi menyecskéknek, hanem az ide látogató, lányoknak és asszonyoknak is. A gazdag folklórprogramok, palóc gasztronómia, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtottak feledhetetlen élményt a hazai és külföldi vendégeknek is.

9177 Husvetkor Hollokon HSzabo Sandor felvetele

H.Szabó Sándor felvételei
9164 Husvetkor Hollokon HSzabo Sandor felvetele 

9168 Husvetkor Hollokon HSzabo Sandor felveteleHúsvét - Húsvét Hollókõn