Tanuszoda épül Gyálon

A közel 350 millió forintból megvalósuló fejlesztés során egy 15x25x1,9 méteres medencével és egy 6x10x0,8 méteres tanmedencével rendelkező tanuszoda épül Gyálon.A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által működtetett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megépülő tanuszoda alapkövét tették le 2016. március 30-án, Gyálon. A létesítményt várhatóan már az ősszel kezdődő tanévben birtokba vehetik a diákok és a település polgárai.
Az ünnepélyes eseményen Boros Anita helyettes államtitkár beszédében kiemelte: „A tanuszoda megépítésével nemcsak a diákok, hanem a város más polgárai körében is népszerűsíthetjük az úszást, hozzájárulva ezzel a program alapvető céljának megvalósításához: az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás elterjesztéséhez.”

A beruházás célja az iskolai keretek között szervezett úszásoktatás elősegítése mellett a mindennapi sportélet lehetőségének megteremtése is, hiszen a létesítmény oktatási időn kívül szélesebb közönség kiszolgálására is alkalmas. A tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot.

Ma elhelyeztük a gyáli tanuszoda alapkövét, melyre oly régóta vártunk. A munkálatokat holnap kezdjük meg. A közel 350…

Közzétette: Pápai Mihály – 2016. március 30.

Boros Anita beszédében hangsúlyozta a sport társadalmi szintű fontosságát és azt, hogy a tanuszoda lehetőséget teremt minden diák számára a rendszeres és mindennapi sportolásra. „Közös cél, hogy a diákokkal megszerettessük a sportot annak érdekében, hogy arra felnőtt korukban is igényük legyen és életükbe beépülve annak természetes részévé váljon” – mutatott rá a helyettes államtitkár.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium