Vecsés évente 767 millió forintnyi EU-támogatást kapott

Kereshető, interaktív térképen mutatja be az atlatszo.hu, hogy az elmúlt években melyik magyar település mennyi európai uniós támogatásban részesült. Vecsésre 2007 óta évente átlagosan 767 millió forint jutott.Az adatbázis alapja az EU pályázati portálon található nyertesek adatai. Az atlatszo.hu számításai szerint 2007 és 2015 között 9228 milliárd forint érkezett Magyarországra az Európai Uniótól gazdasági-társadalmi felzárkóztatás céljára.
A térkép alapján Vecsés az elmúlt 9 évben, évente, átlagosan 767 millió Ft EU-s támogatást kapott, ez lakosonként évi 36000 forintot jelent.

vecsés EU támogatások

Az összegyűjtött adatokhoz Krich Balázs készített térképet az, amin minél jobban ráközelítünk az országra, annál kisebb egységek adatait láthatjuk. Először a megyékre vonatkozó infókat, a színskála az okkersárgától a sötétvörösig terjed – minél sötétebb, annál több támogatás jutott adott megyére.

Ha ráközelítünk valamelyik megyére, akkor a kistérségekre vonatkozó adatok jelennek meg, újabb közelítéssel pedig az egyes települések által lehívott támogatások. A keresőmezőben rögtön rákereshetünk egy településre, mellette pedig váltogatni tudunk a nézetek között: átlagos évenkénti EU-támogatás, egy főre jutó, valamint választási ciklus szerinti támogatás.

A térképen ide kattintva lehet keresgélni: http://adat.atlatszo.hu/eu-terkep/