Időseket vernek át – keresi őket a rendőrség

A Pest megyei nyomozók három férfi felkutatásához kérik az állampolgárok segítségét, akik az utóbbi hetekben Gyálon, Üllőn, Pécelen vertek át idős embereket. Vecsésen is láttak gyanús férfiakat, akik pénzváltással próbálnak idős embererk házába bejutni.A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen férfi 2016. április 8-án 12 óra körüli időben becsengetett egy péceli lakásba és az otthon tartózkodó idős asszonynak azt állította, hogy a fiának hozott pénzt, de a nála lévő összeget fel kell először váltani. A sértett éppen a pénzét számolta az idegen személy társaságában, amikor a rokona hazaérkezett és kérdőre vonta az ismeretlen férfit, aki ezt követően gépkocsival távozott a helyszínről.A Pest megyei nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 33 éves sajókeresztúri Lakatos Jánost, a 45 éves miskolci Iváncsik Józsefet és a 20 éves szintén sajókeresztúri Balázs Norbertet.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a három férfi 2016. március 14. és március 26. közötti időszakban a fentiekhez hasonló módszerrel további három bűncselekményt követett el idős személyek sérelmére Gyálon, Üllőn és Pilisszentivánon. Egy esetben a sértett számára gyanússá váltak a férfiak, ezért nem engedte be őket a lakásba, azonban két esetben Lakatos János és két társa az idősek figyelmét elterelve készpénzt, valamint arany ékszereket tulajdonított el a házból.

A három férfi felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre, ezért a nyomozóhatóság elrendelte Lakatos János és társai körözését.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a fényképeken látható Lakatos János, Iváncsik József és Balázs Norbert tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-236-28-83-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú” zöld számán, illetve a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.